Moeilijkheidsgraad voor noten van Obrasso

Moeilijkheidsgraad-Niveau

Op de vraag naar de moeilijkheidsgraad van het Paganini Vioolconcerto (Capricen op. 1) zei de begaafde violist Nathan Milstein: "Wat betekent moeilijk? Ofwel kan men spelen ofwel kan men niet spelen". In het professionele veld mag deze uitspraak dan waar zijn, de meerderheid van alle muzikanten zijn amateurs. Om het musiceren aangenaam te maken, moet de moeilijkheidsgraad worden aangepast aan de vaardigheden van de muzikanten.

De moeilijkheidsgraad is gestandaardiseerd voor het volledige gamma van Obrasso-producten. Zo kan een muzikant literatuur van dezelfde moeilijkheidsgraad spelen in verschillende genres. Als een muziekclub bijvoorbeeld muziek heeft gerepeteerd in Obrasso's moeilijkheidsgraad C (medium), zal de gebruiksvriendelijke zoekfunctie alle beschikbare bladmuziek in dezelfde moeilijkheidsgraad weergeven.

Dit maakt het voor elke dirigent gemakkelijk om het juiste repertoire voor het komende concert bij Obrasso te bestellen. Verschillende aanvullende criteria, zoals genre of componist, kunnen worden gecombineerd met de moeilijkheidsgraad. Zo kunt u het aanbod aan bladmuziek in een paar stappen aanpassen aan uw behoeften en wensen. Daarnaast kunt u gebruik maken van de beschikbare audiosamples en repetitiescores.

Moeilijkheidsgraad

A = zeer licht

B = licht

C = medium

D = zwaar

E = zeer zwaar