Cory Band - Bandphoto

Cory Band » uit Wales

Cory Band

tolk

Er is heel weinig bekend over de Ton Temperance Band en zijn dirigent John Treherne. Er is maar één foto van de band die de tand des tijds heeft doorstaan. Het werd opgenomen voor het treinstation van Ystrad. De feitelijke oprichtingsdatum van de band is niet bekend. Uit gegevens blijkt echter dat de eerste repetities plaatsvonden in een tochtige schuur achter de smidse in Gelli. De band verhuisde later naar een groot gebouw in Ton Pentre. De Ton Temperance Band was niet in staat om uitstekende prijzen in de wacht te slepen bij grote concoursen in Zuid-Wales, maar werd wel als prijswinnaar vermeld bij verschillende lokale competities.

In 1895 werd de Ton Temperance Band uitgenodigd om te spelen bij de officiële opening van de Gelli Colliery Library in Ystrad. Sir Clifford Cory, de invloedrijke zoon van John Cory, leidde de ceremonie. Hij was zo onder de indruk van het optreden van de band dat hij financiële hulp en fatsoenlijk werk aanbood, zodat de band een eersteklas dirigent kon inhuren. De Ton Temperance Band veranderde hun naam om de genereuze financiële steun van Sir Clifford Cory en zijn familiebedrijf, de Cory Brothers, te weerspiegelen. Als gevolg hiervan werd de band vanaf 1895 bekend als Cory Workmen's Band.

In Cardiff nam de Cory Workmen's Band ook deel aan wat waarschijnlijk de eerste radio-uitzending was van een fanfare op 19 juli 1923. Halverwege de jaren vijftig had de Cory Band maar liefst 250 BBC-programma's opgenomen.

Met de aanstelling van Walter B. Hargreaves als dirigent in 1946 werd de eerste steen gelegd om de naam Cory stevig op het nationale en internationale competitieve toneel te plaatsen.

In 1998 stemde Just Rentals, een lokaal bedrijf, ermee in de band te steunen, wat leidde tot hun bekendheid als de Just Rentals Cory Band. Just Rentals veranderde haar naam in Buy As You View om de ontwikkelingen in haar bedrijf weer te geven. De band werd omgedoopt tot Buy As You View Cory Band. In 2007 werd de band weer omgedoopt tot The Cory Band.

Dr. Robert Childs werd in 2000 muzikaal leider. Dat jaar won de band zowel de British Open als de nationale kampioenschappen en schreef ze geschiedenis toen ze voor het eerst in de 148-jarige geschiedenis van de competitie het British Open Shield naar Wales brachten. Die triomf werd herhaald in 2002, 2007, 2009 en 2011 toen de band hun vierde British Open-titel won. In 2008, 2009 en 2010 scoorde de band een historische hattrick voor de titels van European Brass Band Champion.

De Cory Band ontwikkelde zich ook muzikaal buiten het competitieve veld. Samen met het BBC National Orchestra of Wales werd het in 2001 benoemd tot Resident Ensemble van het Royal Welsh College for Music and Theatre en Dr. John Pickard benoemd tot componist in residentie. John Pickard's ambtstermijn bij de band eindigde in juli 2005 toen de band geschiedenis schreef met de wereldpremière van zijn Gaia Symphony op het prestigieuze Cheltenham International Festival. De symfonie werd live uitgezonden op Radio 3 en duurt ruim een uur. Het is momenteel het grootste originele werk in het repertoire.

De band werd geselecteerd voor het Queen's Jubilee Festival in 2002 en heeft sindsdien opgetreden in veel van de beste concertzalen ter wereld, waaronder Grieg Hall, Stravinsky Hall, Royal Albert Hall, Birmingham Symphony Hall en het Amsterdamse Concertgebouw. In 2003 trad het op met het Royal Philharmonic Orchestra op de laatste avond van de Welsh Proms en werd het ook onthuld tijdens de openingsceremonie van het nieuwe Welsh Millennium Centre.

Obrasso-CD's voor brassband

Vertaald met Google vertaler

13 producten
Artikel no.
934
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
939
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
943
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
946
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
933
tolk
Oberaargauer Brass Band, Desford Colliery Caterpillar Band, Black Dyke Band, Brighouse & Rastrick Band, Tredegar Town Band, Cory Band, Leyland Band
18.00
Artikel no.
882
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
908
Dirigent
Nicholas J. Childs, Robert B. Childs, David B. Childs
CD is uitverkocht. Muziek digitaal beschikbaar.
Artikel no.
912
Dirigent
Robert B. Childs
CD is uitverkocht. Muziek digitaal beschikbaar.
Artikel no.
877
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
Artikel no.
891
Dirigent
Robert B. Childs
18.00
13 producten